Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ventilatie Systemen

Mechanische ventilatiesystemen zijn bedoeld om de kwaliteit van de lucht tijdens alle jaargetijden te garanderen. Ventilatie in uw woning is erg belangrijk. Zonder goede ventilatie hebben vocht, stof en schimmels vrij spel en dat kan leiden tot een ongezonde binnenlucht. Een goede ventilatie helpt om deze stoffen af te voeren. De meeste huizen in Nederland zijn goed geïsoleerd. Daardoor stroomt er onvoldoende koude lucht naar binnen. In de zomer zet u vaker uw ramen open, maar tijdens koude dagen gaat de energie van uw verwarming verloren.

De Bruijn Installatie kan u adviseren over de beste mogelijkheden in uw woning. Daarnaast kunnen wij een mechanische ventilatie-installatie voor u aansluiten want met bijvoorbeeld een afzuigunit van Itho Daalderop , de CVE ECO RFT heeft u een komfortabel binnenklimaat en wordt veel energie bespaart tot wel 80%.

Wooncomfort en energiebesparing worden steeds belangrijker in de woningbouw. Zowel de bewoners als de overheid stellen steeds meer eisen aan het binnenklimaat van woningen. Met de centrale afzuigunit CVE ECO RFT speelt Itho Daalderop in op deze eisen. Door de toepassing van nieuwe technieken is deze ventilatie-unit namelijk zeer energiezuinig en draagt hij bij aan een comfortabel binnenklimaat.

Goede ventilatie is noodzakelijk

De huizen die tegenwoordig worden gebouwd, zijn allemaal voorzien van zeer goede isolatie. Hierdoor is de kier- en luchtdichtheid van de woningen toegenomen. Om in een luchtdichte woning vocht-, schimmel- en gezondheidsproblemen te voorkomen is goede ventilatie noodzakelijk. Daarnaast reduceert u door goede ventilatie de luchtvochtigheid in uw woning waardoor uw verwarmingssysteem minder energie nodig heeft om dezelfde temperatuur te behalen. Daarom zijn alle woningen al vanaf 1980 voorzien van een ventilatiesysteem. Eén van de systemen die vaak wordt toegepast is een individueel mechanisch ventilatiesysteem d.m.v. een centrale afzuigunit.

Energiezuinig en milieuvriendelijk

De centrale afzuigunit CVE ECO RFT zorgt voor de ventilatie van keuken, badkamer en toilet. De unit is voorzien van een gelijkstroommotor. Hiermee bespaart de unit tot 80% op elektriciteitskosten t.o.v een ventilator met wisselstroommotor. Bij een gemiddeld ventilatiegedrag bespaart dit zo’n 50 tot 60 euro op jaarbasis. Daarnaast levert hij een bijdrage aan de CO2-reductie van ruim 260 kg per jaar. Ter vergelijking: dit is globaal het energieverbruik van een koelvries combinatie. Het is dus zeer de moeite waard om te controleren of u al een gelijkstroomunit heeft.

Zeer gebruikersvriendelijk

De CVE ECO RFT is niet alleen energiezuinig. De unit is ook eenvoudig te bedienen in drie standen: laagstand voor ’s nachts, de middenstand voor overdag en de hoogstand voor tijdens het koken of douchen. Om de unit nog gebruikersvriendelijker te maken is hij standaard uit te breiden met een draadloze (RF) bedieningsset. Hierdoor is het mogelijk om meerdere regelaars in één woning te plaatsen, bijvoorbeeld in keuken én badkamer. Bij uitbreiding met een zender in de badkamer betekend dit dus dat het ventilatiesysteem ook echt actief gebruikt kan worden in een ruimte waar dit hard nodig is. Op deze draadloze regelaars is bovendien een timerfunctie geïntegreerd. Hiermee kan de gebruiker de unit een vaste tijd laten nadraaien (10, 20 of 30 minuten), waarna de CVE ECO RFT vanzelf terugschakelt naar de laatst bediende stand. De draadloze RF-bediening is ook te combineren met uw bestaande vaste 3-standenschakelaar.

Contact opnemen (Particulier)

  Bezoekadres

  Voorzand 24B
  2984 BH Ridderkerk

  Tel.: 0180 – 423 677
  E-mail: info@debruijn-groep.nl

  Bedrijfsinformatie

  KvK: 24106383
  BTW: NL009468572B01
  Bank: NL17RABO0355485834

  Heeft u een storing?

  Neem contact met ons op!